2006. október 30.

Abszolutizmust!

Itt voltak tegnap unokahúgomék. Ettünk, ittunk, ettünk, és ettünk, mert anyu szokásához híven, a biztonság kedvéért, az ismert létszám 24szeresére főzött. Volt marhalábszárból pörkölt, zöldbabfőzelék nokedlivel, görög saláta, a pörkölthöz tarhonya és tészta is. Emellett húsok és miegyéb. De nem is ez a lényeg... A lényeg az, hogy megint sokáig hallgattam édesapám és nagybátyám eszmefuttatásait a világról. Ami jó.

Jó, mert okosakat mondanak (és amúgy is megdicsérték a blogomat, valami szépet kell róluk írnom), és kilyukadtunk oda, amit már régóta hangoztatok. A Demokrácia ROSSZ államforma. Azon kívül, hogy legalizálja a kizsákmányolás, átverés, csalás egyes válfajait, csak arra jó, hogy hivatalosan és politikai jogokkal élve ne lehessen egyetértés ellenzék és kormánypárt között. A jogos döntésképtelenség államformája ez. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy országot lehet több százan kormányozni. Dehogy lehet. Legalább is Magyarországon tökéletesen megbukott a rendszer.

Csak egy teljesen életképes, minden szempontból megfelelő irányítási, kormányzási rend létezik, az pedig az abszolutizmus. (Vagy a Liberális Diktatúra, de ilyen szóösszetétel ugye nem nagyon létezik.) Ezzel csak egy a baj, hogy nagyon mellé lehet nyúlni, aztán irány megint a Kossuth tér. Lehet, hogy nekünk is azt kéne tenni, mint Mátyásnak. Sok pénzért hozni be külföldről a kultúrát, felbérelni néhány intelligens politikus, hogy ugyan, kormányozzanak már, csak egy picit.

Ha megszületik a legintelligensebb, legrátermettebb, legerkölcsösebb ember a világon, akkor meg legyen ő a király, és felejtsük el a szavazásokat meg hasonlókat. Addig meg kitartás, és néhány idézet:

„A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.”
Churchill


„A demokrácia az a kormányzati forma, amelyben a szamarakat megválasztják lovakká.”
Diogenész


„A demokrácia nem egy tökéletes kormányzati forma, csak jobbat még nem találtak ki nála.”
Churchill

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

csörcsillel kell egyetértenem..és tényleg jó ha ilyen témákról írsz, izgiizgi.

Névtelen írta...

Adrien lol :D deláksz meg a túlélő túra :D HÁHÁ Lusta dög vagy delux és csak a szád jár meg néha a kezed :P De má abban is elfáracc muhahahha :D