2006. november 13.

Mez-telenség over!

Az érvénytelen diákigazolványom miatt izgalmas, a nemtörődöm ellenőr miatt viszont büntetésmentes vonatút után érkeztünk meg Pestre öcsémmel. Út közben állandó utazótársammal, Somogyi művésznővel is találkoztam a dohányzó kocsiban, s mint ilyenkor lenni szokott, hosszasan beszélgettünk mindenről, mely jobb irányba terelheti az emberiséget… meg arról, hogy van e rajta súlyfelesleg.

A metróra várva voltunk szem-és fültanúi annak a multikultúrális találkozásnak, melynek keretén belül egy fekete bőrű férfit a következőképpen üdvözölt országunkban egy kopasz-bakancsos. „Mit keresel itt? Takarodj! Ez nem a te országod! Mocskos Nigger!!!” Látva a feka srác érdektelenségét abbamaradt az ismerkedés, ami az arrogáns lokálpatriótának kedvezett véleményem szerint, ugyanis a niga srác gond nélkül bezúzta volna a tagot.

Amúgy már jobban vagyok. Orrom még folyik, de csak néha köhögök. Minden esetre ma, mintegy 2 óra alvást követően a reggeli Retorika előadást pulóverben és bőrdzsekiben ültem végig. Apropó előadás… jelenléti ív… Bálint… BTK focibajnokság… szóval van mezünk. Nem is akármilyen. Adrienn fényképezőgépének aksija jelenleg töltődik, úgyhogy képet később mellékelek, de fekete-fehér, hátán a „DELUKSZ” felirat díszeleg, az anyaga pedig mezekhez illően műszál (afaik). Teljesen meglepődtem, hogy ennyire igényes kivitelben (hozzá tartozó rövidnadrággal persze) áll mostantól rendelkezésre a csapat egységét jelképező mez, s mindez teljesen ingyen, egy megpályázott pénzösszegnek köszönhetően. A srácok most pályáznak melegítőre.

Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennem minimális bűntudat, mikor erről beszélek, ugyanis az első meccsen kívül, a közbejött betegségek és események következtében nem tudtam több meccsen részt venni, de látva a csapattagok em-és szimpátiáját, mindent el fogok követni, hogy a legközelebbi alkalmat ne kelljen kihagynom.

A múzeumkörúti antikváriumokban nincs sem Arisztotelész, Quintilianus, és Cicerótol is csak kevés, számomra egyenlőre érdektelen beszéd találtathatik. Oszt mégis mijafaszt csináljon a kúltúrá’t egyetemista diják ha művelődni akar vaze?! Oszt ha maj’ nem lesz hejesirási szabájzatt ’kor maj’ nemtunk hejesirni sohasenem?

Tscháo

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aza jelenet a metróban valóban érdekes volt...és egy ilyen városban élek/élünk, nc.
Nah mind1 Szeged rulz
Písz

Névtelen írta...

Hello-bello.

Khm, komment nélkül elsuhantam volna, mint máskor is tenném, de egy valami nem változik, legalábbis engem illetően. Nem egyenlőre, egyelőre. :$ Olyan pöpecül fogalmazol, hogy ilyenekkel tisztában kéne lenned. ;) Na de nem fényezlek, nem akarom, hogy Adriennek esetleg meggyűljön a baja az egoddal. Igaz, nem tudom, mi újság ilyen téren.

Hali és jobbulást.

U.I.: grat a mezetekhez! Hányas a Tiéd? (Bátyám is focizik, neki 9-es.. mi más is lehetne, mint a tökéletes szám? :)) Ja, a tipp tőlem volt of course. :P

Pás ^^

Névtelen írta...

Még valami: frankó a szavazás. :)