2006. november 24.

Neonáci? Naná!

Sok érdekesség esett meg a mai napon is. Többek közt egy remekbeszabott Kanji (szókép) dolgozat is. Ilyet még nem b*sztam. Megtanultam a két lapon lévő Kanjikat, majd óra előtt 5 perccel ismét a kezem ügyébe került a két papír. Valamilyen oknál fogva megfordítottam az egyiket… hoppá! Hát nem volt teleírva Kanjikkal a másik oldal is? De a ’csába, tele volt írva az az oldal is. Valahogy meg sem fordult a fejemben, hogy ennek a másik oldalán is lehet anyag. Siralmasra sikeredett volna a dolgozat, ha a mellettem ülő leleményes srác végig nem puskázta volna az egészet… akiről én leleményesen lemásoltam az egészet.

Sokkal fontosabb viszont megemlítenünk, hogyan sikerült a materialista csöggöknek megint elkúrni egy egyébként normális, egyszerű embert pusztán csak nyereségvágyból. A „Botrány!” szalagcím, a kinagyított náci egyenruhában pózoló jobboldali politikus bőven elég volt ahhoz, hogy az emberek leírják szegény Gyengét. Persze az óta már kidobták a Fideszből. Ennél jobban el sem lehetett volna kúrni ezt az ügyet.

Adott egy politikus, akinek hobbija, szenvedélye – nevezzük akárminek – a második világháború, s az ehhez tartozó tárgyi ereklyék, emlékek. Na most, ha valaki a II. VH-val foglalkozik, óhatatlanul kapcsolatba kerül a nácikkal is, ahogy bárki, aki iskolába jár, kapcsolatba kerül különböző diktatúrák különböző vezetőivel, s azok ideológiájával. Ellenben az, hogy valaki vonzódik a történelemhez, nem jelenti feltétlenül azt, hogy az abban fellelhető eszméket vallja. Ez a szegény ember lefényképeztette magát, egy – a hobbijához erősen kapcsolódó, pusztán történelmi vonatkozásban szereplő – náci egyenruhában, és ezzel befellegzett a karrierjének. Megbélyegzett lett. Egyedül az Index volt elég korrekt ahhoz, hogy ne csak a Blikkben látható nácis képet, de mellette, a Blikknek szintén rendelkezésre álló, Vörös Hadsereges képet is közölje. A két kép egymás mellett már sokkal inkább egy impozáns sorozat része, mintsem rasszista „viccelődés”, de persze az úgy már nem botrányértékű, azzal nem lehet vétlen emberek életét elcseszni. Gratulálok.

Azért elég érdekes a kontraszt nem? Adott egy egyszerű politikus, aki magánterületen, mindenféle közszereplést mellőzve, hobbijának hódolva, egy történelmi jelentőségű ruhadarabban lefényképeztette magát. Tünés náci!! Ellenben a legnagyobb politikai, erkölcsi felelősséggel rendelkező politikusunkról kiderül, hogy szánt szándékkal több éven át becsapta a választóit, a hatalmat jogtalan eszközökkel szerezte meg, és ennek ellenére marad a legmagasabb beosztásban. Mit, de most komolyan, mit lehet erre mondani?!

„Egy demokratikus párt tagja - még ha viccelődésnek gondolta is - ilyen dologgal nem viccelhet" - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.” (index.hu). Viccnek gondolta? Vaze nem farsangra öltözött be!

Válasszatok jól hobbit, nehogy ellehetetlenítsenek, ha majd közszereplők lesztek. Már most égessétek el a képeket, amiken régi katonai járművek vagy repülők mellett pózoltok, vagy jön a „Felháborító! X Y egy II. Világháborús harckocsi volánja mögött fényképeztette magát!” főcím.

Azt mondták ne legyek ilyen, mert fekélyem lesz. Majd perelek!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

na lol a szavazás állása érdekes :D

Utálom a köcsög fideszt az orbánpapa miatt, de ez a magyar média ritkagörény leszarják kivel tesznek rosszat csak jól eladható legyen. Irhatnék még mindenfélét de utálom a politikát mert egymásnak ugraszt olyanokat akik amúgy normálisak lennének csak kicsit gyepes az agyuk. Ezt is köszi viktorka királynak..

Na jó 7végét mindenkinek

u.i. : miko sörözünk? Kéne valami nő is mán (pirulósikon)

Névtelen írta...

HÁt ebben igazad van, ez sajnálatos dolog, de szerintem nem helyén való a Gyurcsány Ferences hasonlatod. Hát az arc meg jobban tette volna ha elégeti azt a nácis képet, ilyen a világ, ez előfordult már sokszor, és elő is fog még...

Névtelen írta...

+ Ha valaki teljesen elhatárolódna a náci ideológiától, akkor nem venne fel ilyesmit, ha a hobbija ha nem, ergo, valamilyen érdeklődése, sőt tisztelete van a nácikkal kapcsolatban. BÁr ez az én szerény véleményem!

Névtelen írta...

érdekes mód nem járta be a médiát és a közvéleményt a vörös hadsereges egyenruha... pedig olyan is van. akkor ö most náci-komcsi? vagy éppen szélsöjobbos liberális? "valamilyen érdeklődése, sőt tisztelete van a nácikkal kapcsolatban" de ezek szerint a komcsikkal kapcsolatban is. akkor ö egy ideologiai paradoxon? eza "Fu mocskos náci" elmélet itt siklik el, bár ezt senki nem emliti. És az a siralmas, hogy ha csaj a vörös hadsereges fénykép jut el a médiához, nem váltott volna ki ilyen visszhangot, söt... le xarták volna. pedig nekik is köszönhet egyet-mást a világ, de erröl ma megfeledkezik az ország.

Névtelen írta...

ja és én is mennék veletek sörözni :)

Névtelen írta...

Nos megtaláltam a megfelelő szót le is kéne védetnem mielőtt valaki megelőz mert úgy érzem igencsak jó lett. Ez a szó a moneypulálás :D Szerintem mindenki tudja mire gondolok aki nem az még nálam is hülyébb :D

Na csecs és szia Dávid olvastad a TESCO könyvet?

Névtelen írta...

ez már cinizmus!! de nem olvastam még :P