2006. november 23.

Kincsvadászat

Voltatok már kincskereső körúton? Úgy értem, az interneten. Ez nem áll másból, mint pár közismert hírportál (lehetőleg balos, jobbos, szélsőjobbos, liberális, független, stb. lapokat vegyítve) felületes átböngészéséből, s higgyétek el, nem fog nap úgy eltelni, hogy ne találnátok valami izgalmasat, vicceset, megbotránkoztatót, vagy felháborítót. Egy kis csokor a mai barangolás eredményéből.

Elöljáróban egy aranyos kísérlet. Népszavazás az ingyé’ söré!!! Mí meglepő sajnos nem jutott el a megfelelő stádiumig a dolog, de minden bizonnyal a rendszerváltás óta ez lett volna a legnagyobb egyetértésben lezajlott népszavazás. Ilyet viszont nem szabad. Nem csak azért mert finoman szólva is „ROTFLOL”, hanem mert alkotmányellenes. Meg különben is, kétlem, hogy a konvergencia programban benne lenne a megszorító alkalmazásokat mintegy enyhítendő, a nép fájdalmát csökkentő, ingyen sör. K. Károly viszont megpróbálta. Meg még 3 hasonló kaliberű kérdőív hitelesítését, de az a fránya OVB egyiket sem hagyta. Próbálkozni, próbálkozni, próbálkozni. „Egyszer úgyis megunják…”

Habár Puskásról már volt szó korábba, úgy véltem érdemes megemlíteni, hogy nem csak mi, de ténylegesen az egész világ gyászolja ezt a nagyszerű futballistát. Mellesleg sok külföldi sajtó is foglalkozott halálával. Kétlem, hogy a közeljövőben lesz még egy magyar, akit világszerte tisztelnek, s szeretnek.

A következő kis virágszálat félve emelem ki a csokorból, de érdemes kicsit jobban megvizsgálni. Egy jászapáti söröző tulajdonosa kizárta a cigányokat sörözőjéből. Ezt azzal indokolta, hogy csúnya emberek sokat balhéztak a szomjoltóda előtt, és ez gondolom sem neki, sem a vendégeknek lelkiállapotának nem tett jót. Valószínűleg arról van szó, hogy a jászapáti söröző multimilliárdos tulajdonosa kurva nagy jólétében nem tudott már mit tenni, és elhatározta, hogy rasszistát játszik. Be is panaszolták nyomban, mert Magyarországon ilyet nem szabad, de a nagyvonalú sértettek megelégednének egy kis figyelmeztetéssel is, hiszen senkinek sem kenyere az erőszak. Az igazat megvallva, fene tudja miért, én hiszek a söröző tulajdonosának. Szegény feltehetőleg sokkal rosszabbul fog kijönni az ügyből a végére.

Ezt meg nem is nagyon kommentálnám. Tulajdonképpen nincs is mit. „Shit happens” Tipikus határon túli szopatás.

A továbbiakban több ilyen szösszenettel fogtok majd találkozni, beágyazva személyes semmiségekbe, körbevéve lényegtelen szubjektohalandzsával. Most pedig eszek!
Kellemes napot.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

joétvágyathe

Névtelen írta...

végre valami olyan bejegyzés, ami megérdemli a létét :)

Névtelen írta...

eszem.. :P