2006. szeptember 22.

IC vs Gyors

Sokan mondták... annyira sokan, hogy már el is hittem. Még pedig, hogy az IC és a gyorsvonat között, azon a 20 perc menetidőn kívül, ami alatt leér Szegedre, semmi különbség nincs. Annyira régen utaztam már gyorsvonattal, hogy teljesen elhittem az egészet, s a végén már én is pusztán csak burzsuj habitusnak tituláltam a "Csak IC és más semmi" utazási mantrámat. Csoda, hogy mikor öcsém jelezte, hogy az 5 órai gyorssal szándékozik hazamenni, gondolkodás nélkül belementem?

Ha most egy filmben lennék, stílszerűen, mindenféle köntörfalazás nélkül válthatnánk a következő snittre. Hangos, menetzajjal telített helyiség (a jobb oldali ajtó nem záródott rendesen) a WC és a vagonok közötti átjáró által határolva. Két bazinagy utazótáska egymáson, s a hozzájuk tartozó levert egyetemisták a földön gubbasztva, várva a 3 órás menetidő végét. Néha egy cigi, néha valaki menne WCre, néha arról az oldalról szálltak fel és le ahová bevackoltunk néha meg csak a medencénk tört ketté egy hosszabb ülve eltöltött idő után. A jegyünket nem kérték.

Hát csupán ennyi a különbség az IC és a gyors között. Az a kurva ülőhely!

Be sem mutattam még nektek a társaságot. Furcsa, hogy csupán két hét telt el, de a közeg mely kvázi szociális, kapcsolatteremtő katalizátorként hat, megtette hatását. A közös konyha-mosdó-szabadidő helyiségben akarva-akaratlan összetalálkozik az ember a lakótársaival. Evés, tévézés, netezés közben, s ez a szituáció ezrével teremti a különböző ismerkedős, barátkozós, pajtizós helyzeteket… szerintem. Mindösszesen 2 hét leforgása után a társaság jó úton halad az összekovácsolódás felé. A csütörtökön rendezett ereszd el a hajamatlegalábbis ezt predesztinálja. Természetesen a dohányosok itt is, mint mindenhol, előbb megtalálták a hangot, de egészséges lakótársaink is nagyon szépen felzárkóztak. A csoportos pornónézést (kedden és szerdán este) meg sem említem. Az teljesen mást predesztinál.

P.S.: A képen (egyenlőre csak) 6 személy 12 képe látható. Gondolom nem zavarja őket, hogy kitettem netre, ugyanis minden fotót az iWiWről szedtem. A kép tökre saját szellemi termék, és a törvény meg a vonatkozó jogaszbályok védik, és tiltják, hogy pl. börtönöükben, olajfúró-tornyokon, állatkertekben bemutassátok, sokszorozzátok stb...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Heppi heppi börszdéj kedves jobbos testvérem. :)

Névtelen írta...

nagyon boldog szülinapot béb.te majom:)

Névtelen írta...

Köszönöm szépen a kedves szavakat. Tőled sem kaptam még ilyen aranyos köszöntést Orsi:)