2007. február 3.

Vannak még jó emberek

A címadó sztoriról később, előtte egy régóta foglalkoztató dologról kérdeznélek meg titeket. Mégpedig arról, hogy melyik 3 diplomás gyökér találta ki Magyarország elsőszámú cigány showmanjéről, hogy rapper. Mert teljesen mindegy, hogy milyen kontextusban kerül elő a kreol bőrű médiasztár, azt a szót, hogy "rapper" egyszer minimum elsütik, kiütve ezzel a szóismétlés által okozott látszólagos választékosságtalanságot (tudom, hogy nincs ilyen szó.) Kurvára irritál az az igazság. Gáspár győző NEM rapper, a szó egyik és leghalványabb értelmében sem. Még csak nem is énekes. Ennyi.

A címadó sztori pedig a következő képen hangzik. Két napja édesapám, értékbecslő lévén, ahogy minden nap, járta a várost, és környékét, és az előre megbeszélt helyekre autózgatott, kezében az elengedhetetlen digitális fényképezőgéppel. Egy ilyen kiszállásnál történt, hogy (rossz szokásához híven) a kocsi tetejére rakta a fényképezőgépet, benne a rengeted fényképpel az aznapi munkákról, s elfelejtette, hogy a gép ott maradt. Csak később, az egyik bevásárló központban jutott eszébe, amikor a kesztyűtartóba akarta rakni a gépet, hogy nincs mit berakni oda. Pánikszerűen visszaforgatta fejében az eseményeket, mire kiderítette, hol, s hogy hagyta a gépet. A tett helyszínén persze már nem volt ott a masina. Édesanyám javaslatára betelefonáltak a Rádió 88-ba, hogy bejelentsék az eltűnést, hátha tud segíteni valaki. Legnagyobb megdöbbenésükre, a telefon végén ülő férfi megkérdezte: "Volt egy fehér dosszié is a gép mellett?". Bizony. Faterékat megelőzve a becsületes megtaláló már értesítette a Rádió 88-at, hogy keze ügyébe került egy gép, mely nem az övé, és szívesen visszaszolgáltatja. Ha jól értesültem szüleimtől, akkor az illetékes látta, amint fater kocsijáról lecsúszik az ottfelejtett digitális fényképezőgép, és azon nyomban fel is kapta, de persze nem érte utol a kocsit.

Ez úton köszönöm a kedves ismeretlennek, hogy megerősítette hitem az emberekben.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi a manó? Örömmel olvastam a sorokat kicsim. Örülök h megvan a gép(pláne h anyud vett hozzá állványt az évfordulójukra, hihi), de annak még inkább hogy nem haltak még ki a becsületes emberek. Ez nagy dolog. Az meg szomorú h a mai világban ezen meg kell lepődni, és külön fel kell hívni rá a figyelmet, h ilyen emberek is vannak. Mindenkinek ilyennek kéne lennie. De nem szövögetek álmokat..
Győzike xDDD. Nos igen, sosem értettem mér olyan millás ő, mikor mást sem csinált csak lépegetett és kurjongatott a csajok mögött. nincs jó hangja, kever néhány szót(terepszállás), viszont mindig megmosolyogtat, mikor egy-egy fellépésnél alig fér el a lépcsőn az 50akárhányas lábán állva. na, ma én is posztolok, jó WoW...izé, pihenést

Névtelen írta...

jupppppiiiii
más:apukádnak énis megköszönném, h csomót segített az új lakásunkkal.cuppi, hugi neked is cuppi:)

Névtelen írta...

Bogi(dán) Cica énis elcsodálkoztam amikor előszőr olvastma hogy raper. mondom melyik része ? Deluksz sajna ilyen a médi finguk sincs semmiről csak mondanak valamit ami jól hangzik és odafigyelnek rá. Elég szánalmas hogy egy Győzike show ennyire sikeres itthon. People sux :S

A csávó tényleg jó fej volt hogy visszadata és jelentkezett. Nem megszokott.

Adrienn írta...

csekk a blogomat. elszánt emberek:)

Névtelen írta...

http://www.origo.hu/itthon/20070207tapiobicske.html

ez basszus a nem gyenge...

Névtelen írta...

remélem kellő büntetést kapnak. az ilyen embereknek nincs kímélet, remélem életfogytiglant kapnak és kínkeserves lesz életük összes hátralévő napja..

Névtelen írta...

Kicsit később keveredtem ide, mint a post, de mind1. (az én időmet a lineage rabolja)

Győzike nem "rapper", hanem "roma repper" nagy különbség.
(meghallgatnék egy-két igazi cigány zenészt, hogy mit gondolnak szegény majomról)